Alla inlägg under december 2016

Av Adelina - 8 december 2016 06:39

Aladdin

Story. Bevisade att han kunde bli vem som helst och göra vad som helst trots att alla trodde att han inte kunde.

Varför tror du att du klarade av det? För att jag hade alla mina vänner som hjälpte mig. Jag skulle aldrig klarat mig utan dem. Dessutom så bestämde jag mig att jag inte fick ge upp.

Du fick tillslut ditt sagoslut, kunde du drömma att bli så stor som du blivit när du var liten? Jag har alltid levt på gatan. Ingen har någonsin trott att jag skulle kunna bli någonting alls. Jag kunde aldrig heller tänka mig att jag skulle ta mig så långt som jag har tagit mig.

Tycker du att människor accepterar dig nu trots att du kommer ifrån gatan? Jag tror att vissa är häpna över att det gått så bra för mig trots att jag redan från början hade hela världen emot mig. Men jag blir ändå accepterad av de flesta. Kanske kan min framgång få fler personer att acceptera andra på gatan. 

Vad skulle du säga till andra som börjar dåligt i livet? Fortsätt drömma. Ingen dröm är för stor. Det spelar ingen roll om du föds med möjligheter eller inte. Du kan åstadkomma vad du vill och bli precis den du vill. Låt aldrig någon säga något annat. De kan säga din berättelse redan är skriven men det är du som bestämmer hur många kapitel din bok ska ha.

 

Av Adelina - 7 december 2016 06:47

Peter pan

Story. Lever i landet ingenstans. Tar dit barn och lär dem att vara barn. Han lär sig senare hur man växer upp men förblir barn ändå.

Vad är det värsta du vet? Människor som låtsas att de förstår mer bara för att de är äldre. Att vi barn inte skulle vara kloka. Vi kan så mycket mer än vad de förstår.

Varför tycker du det är dåligt att växa upp? För då förväntas man vara mycket mer... ja, vuxen. Det är bra att ta ansvar, ja, men det är också bra att veta när man inte behöver ta ansvar. När man borde skratta och leka och vara ett barn. Försöka att inte oroa sig så mycket.

Vad är det viktigaste som du har lärt dig under ditt liv? Att man kan förbli ett barn och ändå växa upp. Att man kan bestämma själv vad man vill vara. Att ingen annan kan bestämma över dig så länge du inte låter någon göra det. Det är och kommer alltid att vara ditt val.

Vad skulle du säga till människor som är rädda för att växa upp? Bara för att du  blir större och lär dig mer betyder inte det att du blir vuxen. Det finns väldigt många kloka barn. Var ett barn så länge du vill. Du kan vara ett barn hela livet. Då blir du bara ett väldigt stort barn. Det är aldrig ett måste att bli vuxen.

 

Av Adelina - 6 december 2016 06:59

Askungen

Story. Lyckades bryta sig loss och följa sina drömmar trots att många vill se henne lida. Med hjälp av sina vänner nådde hon sitt mål.

Vad saknar du mest från din barndom? Min mamma och min pappa. Min familj. Det finns mycket som jag skulle vilja säga till dem. Det har hänt så mycket sen de försvann.

Vad var värst när du bodde med din styvmor och dina styvsystrar? Att de bad mig göra alla sysslor men att de samtidigt behandlade mig som luft. Jag hade hela tiden saker och de hängde hela tiden över mig men jag kände mig så ensam.

Finns det någonting du skulle vilja säga till dem nu? Jag tycker synd om dem. De tror att kärlek kommer genom pengar och makt och förstår inte den riktiga innebörden. Jag önskar att de ska få känna riktig kärlek någon dag.

Vad vill du säga till alla de som behandlas dåligt idag? Du är inte ensam. Det känns jätte svårt men försök stå upp för dig själv. Var modig. Det kommer bli bättre.

 

Av Adelina - 5 december 2016 06:46

Bambi

Story. Föds till skogens prins. Föds med plikter. Lär sig att bli den han måste bli utan att släppa taget om den han vill vara.

Vad var din första blick på världen? Det var väldigt många som kom och ville se mig. Jag var prins och skulle bli skogens furste. Min berättelse var redan skriven när jag föddes.

Vem var din mamma? Min mamma var den mest renhjärtade, goda, älskade mamma man kan finna. Hon var älskad av alla. Hon försvann ur mitt liv när jag var mycket liten och jag saknar henne mycket men jag vet att hon finns här. I luften, i vattnet, i träden. Hon vakar över mig.

Vad var svårast i din uppväxt? Att växa upp. Jag var fortfarande ett litet barn när min mamma gick bort. Skogens furste fick då ta hand om mig. Han var inte riktigt en mamma för mig men jag är enormt tacksam för det han gjorde för mig. Jag fick bli vuxen och ta ansvar tidigare än vad jag själv ville. Men vänner och familj runt omkring mig har hjälpt mycket.

Vad har du lärt dig under ditt liv? Att även om vi har ett öde, en berättelse som redan är skriven, kan vi inte bestämma allt. Olyckor händer. Ibland ändras planen. Om du vill ändra din plan så går det. Du kan bli precis vem du vill. Göra vad du vill.

Av Adelina - 4 december 2016 09:36

Benjamin Syrsa

Story. Hjälpte en pojke att få ett bra liv genom att lära honom att skilja på rätt och fel.

Vad tänkte du när du fick uppgiften att hjälpa honom? Jag blev väldigt glad, det var en ära att få en sådan uppgift, men jag blev också lite orolig. Hur skulle jag, en liten syrsa, kunna hjälpa en pojke. Jag är ju så liten och kan oftast inte göra någonting.

Vad var svårast? Jag tror att pojken inte riktigt litade på mig. Kanske för att jag själv inte riktigt litade på mig. Hur skulle jag kunna leda någon när jag inte ens kunde leda mig själv?

Känner du att du lyckades med din uppgift? Han är en vacker pojke nu. Jag är väldigt stolt över honom. Men inte bara han har växt utan även jag. Jag har lärt mig att jag kan göra mer än vad jag oftast tror trots min storlek.

Vad skulle du säga till andra människor som tvivlar på sig själva? Det spelar ingen roll om du är lång eller kort, gammal eller ung, rik eller fattig, klok eller dum. Det kommer alltid finnas någon som behöver hjälp. Någon som du kommer kunna hjälpa.

 
Av Adelina - 3 december 2016 09:50

Ariel

Story. Förde samman två skilda världar när hon visade att kärlekens kraft är mäktigare än all ondska.

Varför gjorde du det? Jag satt ofta vid ytan och tittade upp mot dem. Jag såg att vi var lika och ändå så olika. De kunde lära oss så mycket och vi kunde lära dem. Jag trodde att vi behövde varandra. Om det skulle komma en svår tid skulle vi inte klara det utan varandra.

Vad var svårast? Att gå emot min familj och min bakgrund. Min far har i alla tider pratat om att de är hemska och att det aldrig skulle kunna gå att samarbeta men jag tror bara att han är ovetande. När han växte upp var det säkert så men jag tror att de har förändrats. Alla är värda en andra chans. Jag visste att han skulle gilla dem när han lärt känna dem. Men det var svårt att få honom att släppa in dem.

Vad skulle du säga till andra som vill försöka bryta gamla traditioner? Det kommer vara svårt och det kommer göra ont. Det kommer kännas som att hela din värld är emot dig. Kanske kommer du förlora någon på vägen men om du är säker på din sak så sluta inte kämpa. Du kommer komma starkare ut ur kampen även om det känns hopplöst när du ligger på marken.

 

Av Adelina - 2 december 2016 06:35

Robin hood

Story. Vill hjälpa andra och göra allting bättre trots att han vet att det är olagligt. Han följer sitt hjärta och gör det som känns rätt trots konsekvenserna.

Har du alltid haft en klar bild av vem du är och vad du vill göra i framtiden? Nej verkligen inte. Jag trodde först att jag ville bli så som alla andra. Så som alla sa att jag skulle vara. Jag trodde jag lyssnade till mitt hjärta fast egentligen lyssnade jag bara till alla andra.

Vad fick dig att börja höra ditt hjärta? Jag började se att det var inte jag som var livets centrum. Det finns så mycket annat i livet. Så många andra människor. Jag var tvungen att se bortom mig själv för att kunna se mig själv på riktigt. För att kunna höra mitt hjärta.

Ångrar du någonsin att du gjort allt du gjort? Ja. När jag märker att det kan skada andra i min närhet. Men jag skulle aldrig gjort något annorlunda. Jag har offrat mycket, nästan allt, för det jag tror på. Jag skulle önska att ingen behövde komma till skada men jag skulle aldrig gjort något annorlunda. Jag har förlorat mycket men funnit mer. Jag är rik. Jag äger inte mycket i pengar. Men jag har funnit kärlek från andra och mig själv.

 

Av Adelina - 1 december 2016 06:49

Mulan

Story. Räddade sin familj och hela Kina när hon låtsades vara en man och gick med i armén.

Varför gjorde du det? Jag hade inget val. Min pappa är för gammal och jag har ingen bror. Någon var tvungen och jag kände att det var min skyldighet.

Var du rädd? Många gånger. Jag tror alla är rädda ibland. Men det här var verkligen en stor prövning för mig.

Vad var svårast? Att dölja att jag är kvinna. Det fysiska var aldrig egentligen riktigt svårt. Om jag hade fått varit mig själv hade jag säkert klarat av det ännu bättre. Förstår inte varför bara män ska få hjälpa till.

Vad har varit svårast efteråt? Att få höra kommentarer som “Du var väldigt duktig, för att vara tjej”. Om de aldrig fått reda på att jag är en tjej skulle de aldrig säga så. Då skulle jag bli berömd som människa, inte som kille. Har svårt att förstå varför alla tänker sig att tjejer ska vara sämre.

Någonting du vill säga till alla yngre som vill kunna bli lika stora som du? Låt inte de andra sätta titlar på dig. Du bestämmer vem du är och vad du vill göra. Det finns inga gränser förutom dem som du själv sätter.

 

Presentation


Välkommen in.

Fråga mig

6 besvarade frågor
Vad vill ni jag ska göra på bloggen?
 En berättelse
 Mer videor
 Mer bilder
 Dikter
 Följetong
 Dagbok
 Eget alternativ

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards