Alla inlägg under december 2016

Av Adelina - 16 december 2016 06:36

Vemod

Story. Ser bara allt som hon inte kan göra. Alla andra hjälper till medan hon bara förstör. Lär sig att se vad hon kan göra istället för vad hon inte kan.

Vilka är dina första minnen? Andra har alltid sagt åt mig att jag borde hålla mig undan. Att jag bara förstör och är i vägen så detta är absolut några av mina första minnen. Jag ville ju bara kunna göra det alla andra kunde. Vara som dem. Men jag förstod senare att jag inte var skapad för att vara precis som dem.

Hur såg du dig, vem tyckte du att du var då? Det som de sa fick mig ju att se migsjälv som ännu sämre. Jag tappade mod och vågade inte längre pröva saker. Jag var rädd för att misslyckas för jag visste vad alla skulle tänka om mig då.

Vad fick dig att ändra inställning? Jag lärde mig att det finns två sidor av myntet. Man kan se allt dåligt. Allt det som man misslyckas med. Men man kan välja vad man vill fokusera på. Jag upptäckte att det fanns saker som jag var bra på. Saker som jag kunde göra. Det fick mig att växa och sen, efter ett tag, vågade jag börja prova på saker igen.

Vad vill du säga till andra som känner att de aldrig lyckas? Ingen är perfekt. Inte ens de du tror är perfekta. Ge dig själv tid. Våga misslyckas. Alla gör det. Vissa oftare än andra men alla misslyckas ibland. Det är inte misslyckandet som är viktigt utan vad du väljer att göra efteråt. Låter du misslyckandet färga dig och få dig nere eller reser du på dig, skakar av dig misslyckandet och fortsätter att gå?

Av Adelina - 15 december 2016 06:36

Simba

Story. Låter ett misstag färga hans liv. Är rädd att han aldrig kommer kunna förlåta sig själv men lyckas med hjälp av sina vänner.

Varför kunde du inte återvända? Jag var rädd att de andra inte skulle kunna förlåta mig och även om de förlät mig visste jag inte om jag skulle kunna förlåta mig. Det som var gjort var gjort och jag kunde inte ändra det på något sätt. Jag hade misslyckats.

Vad var det som var skönt med att fly därifrån? Att få gömma mig, glömma bort allt och börja om på nytt. Ingen av de jag möte visste vad jag hade varit med om så därför fick jag bli den jag ville och inte den jag blivit.

Varför återvände du? För jag ville inte låta ett misstag styra över mig. Jag ville inte vara rädd längre. Vad som var gjort var gjort och nu fick jag ta hand om konsekvenserna Det var min uppgift. Ingen annans.

Vad har du lärt dig av allt detta? Att ett misstag bara är ett misstag. Ibland kanske du inte kan ändra på det och göra det rätt men det är bara ett misstag. Du kommer få nya chanser. Kanske inte att göra samma sak bättre men att göra andra saker. Jag kommer alltid minnas det och ångra att jag inte var bättre men jag har accepterat att det är i det förflutna och det blir inte bättre för att jag nu plågar mig själv.

 

Av Adelina - 14 december 2016 06:37

Jasmine

Story. Trodde på kärleken och lät sig inte styras av alla de andra. Gjorde som hon själv kände var rätt och gick emot normen.

Du ville inte gifta dig med någon prins, varför? Jag skulle kunna gifta mig med en prins. Men jag skulle också kunna gifta mig med en pojke från gatan. Man blir kär i den man blir kär i. Jag vill inte låtsas vara kär bara för att far eller folket ska bli nöjda. Det känns inte rätt.

När du fick reda på att Aladdin inte var en prins vad kände du då? Jag blev besviken. Inte för att han inte var en prins utan för att han ljög. För mig spelar det ingen roll vad han är bara han står för det han är.

Du gifte dig tillslut med Aladdin trots att han inte var en prins, eller hur? För att jag älskade honom. Jag bryr mig inte om hans bakgrund. Det är inte den han ger mig utan han ger mig sin framtid. Många har svåra tider under ens liv. Jag tycker inte man ska låta dem färga vem man är. Alla är människor. Du är inte din bakgrund, dina pengar, din utbildning. Du är du, en människa värd att älskas.

 

Av Adelina - 13 december 2016 06:37

Dumbo

Story. Blev mobbad för sina stora öron men visade att det finns en plats för alla. Oavsett form och färg.

Förstod du varför de mobbade dig? Ja, alltså jag såg ju inte ut som alla andra. Och var ganska klumpig ibland. Men mina öron förstörde inte för någon annan. Jag förstår inte riktigt varför de mådde dåligt över mina öron.

Tycker du din mamma var förstående? Min mamma är den bästa mamman som finns. Hon stöttade mig och beskyddade mig. Det var därför de tog henne ifrån mig. Hon ville bara att jag skulle vara trygg.

Vad skulle du vilja säga Timothy Mus? Det var han som gav mig fjädern och modet så jag vågade. Han visade mig att jag kunde vara mer än en Elefant med stora öron. Han visade mig att jag kunde göra saker jag också. Jag vill tacka honom för allt det som han gjort för mig.

Vad skulle du vilja säga till dina mobbare? Det gjorde ont. De ord ni sa till mig. Skratten och blickarna, de också. Men jag önskar att ni nu ser att jag kunde bli något mycket större. Jag vill säga att jag förlåter er men jag tycker inte att ni gjorde rätt. Kanske skrattade ni bara åt mina öron för att ni själv grät åt era egna. Jag hoppas då att ni nu hittat något som era öron är bra på. Jag tror att vi alla är bra på något. Oavsett vilken färg eller form vi har.

 

Av Adelina - 12 december 2016 06:38

Rapunzel

Story. Lärde sig att använda sin egna röst och inte bara leva för andra.

Vad minns du om din uppväxt? Inte jätte mycket. Nästan alla dagar var desamma. Jag var instängd i tornet. Fanns inte så mycket att göra.

När var det du först förstod att du var en fånge där? Det var när prinsen kom. Jag hade aldrig träffat en annan människa förut och jag fick höra om allt som han gjort. Trollpackan hade lurat mig. Världen utanför var inte skrämmande och hon hade inte beskyddat mig utan hållit mig fången.

Någonting du vill säga till andra som behöver bryta sig fria? Ibland lever man i relationer som man tror är bra relationer. De kanske var bra från början men alla relationer håller inte för evigt. Låt aldrig någon utnyttja dig. Om hon ropar och säger åt dig att släppa ner ditt hår och du inte vill göra det måste du inte det. Säg nej. Våga säga nej. Om hon fortfarande inte lyssnar och du mår dåligt måste du försöka bryta dig fri. Det kan vara svårt att ta dig ner för tornet men du måste försöka. Stanna inte i giftiga relationer. Tillslut kan du vara så förgiftad att du blir döende. Var modig. Det kommer finnas de som står på trollpackans sida. Men de kommer finnas de som står på din.

 

Av Adelina - 11 december 2016 09:10

 

Lilo

Story. Fann en vän som andra såg som ett monster, lärde som om riktig vänskap och fick en större familj.

Vad sa alla de andra när du började vara med Stitch? Ja, han är ju inte riktigt normal. De var väl rädda antar jag. Han ser inte normal ut, låter ofta väldigt mycket och vet inte riktigt hur man ska bete sig. Men jag älskar honom ändå.

Var du inte rädda för att de skulle döma dig? Kanske litegrann, men jag brydde mig inte så mycket. Det var viktigare för mig att jag skulle får vara med Stitch och han med mig.

Du har lärt Stitch om begreppet “Ohana”, vad betyder det? Familj. Stitch hade inte en riktig familj och det hade inte jag heller. Familj betyder inte alltid att man ser likadana ut eller har samma blod. Familj är de som du älskar och inte kan leva utan. De som hjälper dig när du har svårt och de som håller upp dig när du faller.

Vad skulle du vilja säga till alla som har någon som Stitch i sin närhet? Skäms inte för honom. Han kommer göra saker och det kommer vara pinsamt men det blir inte bättre för att du skäms och skyller på att han är speciell. Var inte rädd för att älska honom. Han behöver en Ohana. Vi alla behöver en Ohana. Ibland är det bra att inte vara normal. Normalt är ganska tråkigt ibland.

 

Av Adelina - 10 december 2016 08:34

Pocahontas

Story. Räddade sitt folk när hon visade att alla människor är människor.
Vad tycker du är mest skrämmande med oss människor? Att vi är så fruktansvärt rädda. Rädda för att dö. Rädda för att leva. Rädda för varandra och rädda för oss själva. Om vi bara tog ett steg tillbaka och såg på allt. Vad är det egentligen vi är rädda för? Är det verkligen så skrämmande?
Vad tycker du har varit värst med allt de som hänt?  Hur de som kom hit inte såg oss som människor för att vi har en annan hudfärg. Hur de tror att vi inte förstår deras blickar. Att bli behandlad som skit.
Vad skulle du vilja säga till yngre människor som blir behandlade så här? Var starkare än dem. Jag vet att det är svårt och att det ibland känns som en tung börda men du är starkare än dem. Låt de titta. Men du bestämmer själv vad de ska se. Sträck på dig och visa den underbara människan du är. Om de inte ser dig för det du är då, en vacker människa, så är det deras problem. Inte ditt.

 

Av Adelina - 9 december 2016 06:42

Prins Naveen

Story. Bröt banden med gamla traditioner och lärde sig innebörden av riktig kärlek.

Vad minns du från din uppväxt? Det var hela tiden massor av saker som jag skulle lära mig. Som prins är det många saker som man måste kunna. Det var väldigt många plikter och så. Jag var ju ändå bara ett barn. Tycker inte man borde göra allt så seriöst.

Hade du någon dröm när du var yngre om vad du skulle bli i framtiden? Jag ville då inte bli kung. Helst skulle jag vilja resa runt lite. Träffa människor. Spela musik. Det skulle vara skönt.

Vad var din första tanke när du såg Tiana? Jag trodde verkligen hon var en riktig prinsessa. Hon var så vacker och strålade så mycket glädje. Jag vet att hon inte alltid känner sig som en prinsessa men hon kommer alltid vara en prinsessa för mig.

Vad har du lärt dig av allt som hänt? Det blir inte alltid som man tänkt. Det blir inte alltid som andra tänkt men det blir oftast bra. Om du hittar någon och du känner att den personer är den rätta så håll fast vid den personen. För då spelar det ingen roll om ni lever i ett skjul eller i ett slott. Om ni är grodor eller kungligheter. Ni har varandra och det kommer alltid vara tillräckligt. Jag kommer aldrig kunna bli den kungen mina föräldrar vill att jag ska vara. Men jag kommer istället vara den kungen som det var tänkt att jag skulle bli.

 

Presentation


Välkommen in.

Fråga mig

6 besvarade frågor
Vad vill ni jag ska göra på bloggen?
 En berättelse
 Mer videor
 Mer bilder
 Dikter
 Följetong
 Dagbok
 Eget alternativ

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards