Alla inlägg under december 2013

Av Adelina - 9 december 2013 06:56

Nionde december. Snömannen


Snömannen har gått länge när han äntligen kommer fram till ett hus. Han ser sig om kring men det ser inte ut som om någon annan är här så han går sakta framåt. Tomten som står i renstallet ser att en vit varelse sakta går mot gården. Tomten säger till en ren att gå ut och kolla vem det är medan han fortsätter att städa. Renen går ut och snömannen ser renen och eftersom att denna snöman är klok stannar han för att inte skrämma renen. Renen närmar sig snömannen och snömannen räcker fram handen. Tomten ser allt och går ut från renstallet. Renen som heter Rolf trivs med snömannen och Rolf brukar inte trivas med dom flesta. ”Du har bra hand med renar du” säger tomten snömannen som inte märkt tomten tittar upp och nickar. ”Vill du bli min renskötare?” säger tomten och snömannen svarar ja. Tillsammans går nu Rolf , snömannen och tomten mot stallet. Medan snön faller i tjocka flingor.

Av Adelina - 8 december 2013 09:03

Åttonde december. Nasse, Nuss och Noss


Nasse vaknar av att Nuss kommer inspringande till Nasses sovrum. ”Hjälp! Hjälp!” skriker Nuss. ”Vad är det?” Frågar Nasse. ”Det är ett monster under min säng!” ropar Nuss. Nasse följer med Nuss för att förklara att det inte finns några monster och om det fanns skulle dom definitivt inte vara hos tomten för monsterna skulle få för mycket godhet och skulle inte kunna leva. Men när Nasse ställer sin fot inne på Nuss rum hör han att något morrar. Nasse och Nuss bestämmer sig för att säga till Noss som alltid säger att han har fångat tusen monster. Dom två små livrädda nissarna springer för livet mot Noss rum men när dom öppnar dörren ser dom att Noss säng är tom. ”Monstret har tagit honom!” skriker Nuss. Plötsligt hör dom att det knarrar bakom dom och på mindre än 1 sekund har båda nissarna snurrat runt. Och där står tomten. ”Men vad gör ni här?” Säger tomten. ”Noss har blivit tagen av ett monter som nu är under Nuss säng!” Skriker Nasse. ”Nej men säger ni det. Det får nog jag ta och kolla upp. Tillsamman går nu dom två nissarna och tomten mot Nuss rum. När dom kommit fram öppnar tomten dörren och då hörs också morrandet. Tomten går fram till sängen och med endast 1 hand lyfter han upp den och där under ligger en livrädd liten nisse vid namn Noss. Så efter denna händelse skrämdes aldrig vår lilla Noss mer.  

Av Adelina - 7 december 2013 09:09

Sjunde december. Rudolf


Rudolf sträckte på sig när han vaknade klockan 10:30. Alla andra renar var redan vakna. ”Så nu hade du tänkt att vakna din sömntuta” Retades dom andra renarna. ”Ni är bara avundsjuka för att jag är tomtens favorit ren” sa Rudolf samtidigt som tomten stoppade in sitt håriga huvud igenom den stora porten. ”Men Rudolf, så säger man väl inte?” Rudolfs ansikte bytte snabbt färg från brunt till rött och Rudolf kände hur det kinderna brände. ”Julen handlar om att ge, och inte retas eller skryta. Ge varandra komplimanger istället. Jag älskar alla er” sa tomten. Rudolf som var renen som alltid var förkyld, renen som sov för länge och åt för mycket kände sig stolt att han en sådan klok ägare.  

Av Adelina - 6 december 2013 06:59

Sjätte december. Tisse, Tasse och Toss


När Tisse vaknar den sjätte december har snön från gårdagens storm och det är soligt. Tisse känner sig plötsligt väldigt sugen på att åka kälke i backen på bakgården. Så Tisse tar på sig varma kläder och springer sedan till Tasse som tycker att det är ett jätte bra ide. Sedan springer dom 2 nissarna och hämtar Toss som tycker att det är en ännu bättre ide. Tillsamman går dom 3 nissarna till förrådet och hämtar den stora kälken sedan marscherar dom till bakgården där backen står. Dom klättrar upp på backen och sedan hoppar alla 3 på kälken och den susar ner för backen. Snön viner omkring dom och det går bara fortare och fortare längst ner i backen tippar kälken och alla rullar åt olika håll i snön. Efter det sätter sig alla 3 upp och skrattar som galningar. Sedan åker dom om och om igen.


Av Adelina - 5 december 2013 06:55

Femte december. Lussekatten


Den här morgon vräker snön ner hos tomtarna och tomtemor bestämmer att alla ska vara inne idag så ingen kommer bort i denna snöstorm. Nissarna försöker sysselsätta sig så gott det går genom att dekorera pepparkakor, slå in julklappar och göra julkort. Men just när alla sitter tysta så hörs ett läte som tycks komma utifrån. Tomtemor öppnar dörren och där utanför sitter en liten katt som ser så hemsk ut att den skulle kunna blivit överkörd av en bil. ”Men kära nån! Kom in!” Utbrister tomtemor medan hon lyfter upp katten och bär in den och lägger den vid den öppna brasan. Flers nissar hörde tomtemor och sitter nu därför med katten vid den öppna brasan. Efter ett tag ställer sig katten upp och då ser alla att katten är alldeles gul. Tomtemor går fram och lyfter upp katten. ”Dig ska vi kalla lussekatten vet jag” säger tomtemor. Alla nissar tycker det är en väldigt bra ide.

Av Adelina - 4 december 2013 06:55

Fjärde december. Nilsan och Nils


När Nilsan vaknar den 4 december känner hon sig sugen att baka så hon klär på sig och springer till närmaste rum och där inne ligger ingen mer än vår underbara Nils och sover. Nilsan väcker Nils och berättar om sin baklust och tillsammans hoppar dom iväg mot tomtemors rum. När dom är framme knackar dom på och då öppnar ju såklart vår käre tomtemor. ”Men vad har ni på hjärtat då?” Frågar Tomtemor. Nilsan svarar att dom gärna vill baka lussekatter. Tomtemor börjar le stort och säger ”Men vilken strålande ide! Gör det ni så städar jag” Nilsan och Nils hoppar iväg mot köket och väl där hjälps dom åt att lyfta ner tomtemors stora kokbok. Nilsan läser receptet medan Nils plockar fram allt dom behöver. Sedan börjar själva bakandet. Mjöl flyger huller om buller och när nästan hela köket är täckt av mjöl så är lussekatterna klara. När Nilsan och Nils äntligen fått hela köket städat så bjuds alla nissar på en nybakad god lussekatt.

Av Adelina - 3 december 2013 06:56

Tredje december. Pepparkaksgubben


Herr pepparkaka sitter i sin stuga för sig själv. Plötsligt knackar det på dörren och då går ju självklart Herr pepparkaka och öppnar. Utan för står Nisse och Nissan. Herr pepparkaka som inte får besök så ofta bjuder in Nisse och Nissan till sin lilla stuga. Herr pepparkaka går och hämtar 2 polkagrisar och ger dom till Nisse och Nissan samtidigt som han undrar varför dom har kommit hit. Nisse svarar att tomtemor så gärna ville bjuda Herr pepparkaka på lite glögg. Herr pepparkaka tackar ja för man kan ju inte säga nej till ett glas med glögg. Så Nisse, Nissan och Herr pepparkaka beger sig mot tomtarnas hus. Från Herr peppakakas stuga till tomtarnas hus är det ungefär 1km så nissarna och Herr pepparkaka bestämmer att gå en genväg genom skogen. Dom går och går och det blir bara mörkare och mörkare. Plötsligt sätter sig Herr pepparkaka ner på en sten och gråter. ”Jag vet inte vars vi är och det är så mörkt här. Tänk om vi aldrig hittar hem?” Nissarna tar Herr pepparkaka i varsin hand och säger att det är lugnt. Dom fortsätter gå och när solen äntligen går upp ser man 3 små personer komma gående ur skogen. Hållandes hand i hand.  

Av Adelina - 2 december 2013 06:49

Andra december. Nisse och Nissan


Nisse stiger upp klockan 7:00 och tittar ut genom fönstret och ser att det snöar. Stora vita snöflingor dansar ner från himmelen och landar som ett täcke över hela gården utanför. Snabbt tar Nisse på sig sin tjocka tröja och sina varmaste byxor innan han springer in i Nissans rum och skakar liv i henne. ”Snö! Den första snön!” skriker han i Nissans öra och på mindre än en sekund hoppar Nissan upp ur sängen och klär på sig. Efter det springer dom två lyckliga nissarna runt i hela huset och på mindre än en sekund är 363 nissar på väg att springa ut genom dörren som definitivt inte är så bred att 363 nissar ryms att samtidigt springa igenom. Men nissarna springer och dom två nissarna som är först är ju självklart Nisse och Nissan. Alla nissar kommer samtidigt till dörren och alla försöker pressa sig igenom den för att få vara den första som lägger sig i snön. Men när alla i alla fall alla nissar är ute börjar världens största snöbollskrig. 363 nissar kastar snöbollar till höger och vänster och som ni förstår blir ju det väldigt kaotiskt. Snöbollskriget varar i ungefär 20 minuter sedan börjar nissarna göra snölyktor och snögubbar över hela gården. Senare mot kvällen går alla nissar ut och tänder alla lyktor och då sprider sig ett varmt ljus över hela den över snöade gården.

Presentation


Välkommen in.

Fråga mig

6 besvarade frågor
Vad vill ni jag ska göra på bloggen?
 En berättelse
 Mer videor
 Mer bilder
 Dikter
 Följetong
 Dagbok
 Eget alternativ

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards