Alla inlägg under december 2013

Av Adelina - 17 december 2013 15:39

Sjuttonde december. Julkorten


Den sjuttonde december brukar alla nissar skriva julkort. Det gör dom också detta år. Alla nissar sitter i verkstan och skriver, ritar och pysslar. Plötsligt kommer tomtemor och säger att det är fika så alla nissar hoppar ner från dom höga stolarna och springer mot köket. Alla nissar äter och äter och det smakar jätte bra och när alla ätit klart ska dom fortsätta med julkorten. Alla går in i verkstan och klättrar upp på stolarna för att fortsätta där dom slutade. Men när alla sitter börjar Nilsan titta sig runt omkring. Nilsan ser inte sitt julkort någonstans så hon går för att leta. Hon letar i sitt rum, i köket, i verkstan och till och med i renstallet men hon hittar inte julkortet någon stans så hon går tillbaka till verkstan för att fråga dom andra nissarna men när hon kommer tillbaka sitter alla och gör julkort och är så koncentrerade av det så Nilsan vågar inte fråga för hon vill inte störa. Så Nilsan sitter där ända tills alla ska plocka ihop. Senare på kvällen träffar Nilsan på tomtemor som frågar vars Nilsans julkort är. Nilsan berättar att hon inte har något för att det försvann och hon berättar också att hon inte vågade fråga. Det råkar Nils höra så han går fram till Nilsan och säger att han inte alls skulle bli arg. ”Man måste våga fråga om hjälp” Sa Nils sedan gjorde Nils och Nilsan ett nytt Julkort tillsammans.

Av Adelina - 15 december 2013 21:03

Sextonde december. Juldansösen


Snön faller ner som små kristaller idag och en figur kommer hoppande på väg mot huset där alla små nissar bor. Den lilla figuren kommer närmare och visar sig inte vara så liten utan faktiskt 2,5 meter lång och klädd i en blå klänning med en vit päls runt halsen. Alla nissar ser den hoppande figuren komma närmare och blir mer och mer nyfikna. När figuren kommer ännu närmare ser man att det är en flicka med långt blont hår och nu ser man att hon inte hoppar utan dansar. Hon kommer fram till dörren och knackar på och då öppnar tomtemor. ”God dag frun! Mitt namn är Bianca och jag är den resande dansösen” Säger figuren som alltså heter Bianca och är en dansös. Tomtemor bjuder in Bianca på fika och Bianca dansar en dans för alla nissar. När det börjar bli kväll säger Bianca att hon måste gå vidare. Många av nissarna vill ge Bianca en present men Bianca säger ”Nu i juletider brukar jag åka runt och dansa för folk för att jag gillar det. Jag behöver inget i gengäld bara jag gjort er glada” Efter det tar Bianca på sig sin päls och dansar iväg. Det sista som syns av henne är en skugga som dansar bland snökristaller i månens sken.

Av Adelina - 15 december 2013 20:28


Femtonde december. Tisse och löftena


Tisse vaknar tidigt den femtonde december. Han tittar ut genom fönstret och ser att snön ligger tjock överallt. Han känner sig så otroligt stark och utvilad så han skulle kunna göra vad som helst. Han springer över till Tasse och säger ”Idag Tasse! Idag ska jag göra dig en snögrotta!” Tasse blir helt överraskad och frågar Tisse om han verkligen kan det. ”Ja! Jag lovar dig!” Säger Tisse och springer

vidare till Tipps rum. När han kommer in i Tipps rum säger han: ”Idag ska jag laga din leksaksbil! Jag lovar!” Innan Tipp hinner svara har Tisse lämnat rummet och just nu springer Tisse till Theas rum när han kommer in ropar han ”Idag ska jag bygga en båt till dig!” ”Va?” frågar den nyvakna Thea förvånat. ”Ja jag ska bygga dig en båt. Med 4 våningar och en hel pool. Jag lovar!” Thea blir jätte glad och tittar på Tisse när han springer i väg. Tisse fortsätter säga alla saker han kan bygga till alla nissar, och lovar alla att göra det och senare på dagen förstår Tisse hur många saker han lovat att göra så han bestämmer sig att säga till alla nissar att han inte kan göra det. Men när han går mot Tasses rum möter han Tasse utanför. ”Åh! Vad glad jag blev när du sa att du skulle göra en snögrotta till mig. Men jag gick ut och kollade och jag hittade den inte.” Säger Tasse och utan att tänka svarar Tisse ”Det var för att Tipp förstörde den! Han är egentligen jätte dum” Sedan springer Tisse runt till alla och kommer på konstigare och konstigare lögner om varför det han lovat inte är klart. På kvällen träffar Tisse tomtemor. Alla nissar har nu förstått att Tisse ljugit och alla har sagt det till tomtemor. Tomtemor förklarar att man inte får ljuga för när man ljuger kommer det bara fler och fler lögner. Efter den dagen lovade aldrig Tisse något han inte kunde hålla och han ljög aldrig mer.

Av Adelina - 14 december 2013 08:37

Fjortonde december. Thea


Thea är inte en livlig och hoppig nisse men idag känner hon bara en sådan lust att hoppa runt. Men just idag är alla så trötta och Thea hittar inget ställe där hon får hoppa. Hon börjar prova i köket men där står tomtemor och kokar kola så där kan hon ju inte hoppa så hon fortsätter till renstallet men Rudolf är grinig idag (mer än vanligt alltså) och säger att det låter så mycket att hans öron kommer börja blöda om hon fortsätter. Så Thea går ut och hoppar men ute är det för mycket snö så hon får ingen stuts. Efter en lång fundering går Thea upp till vinden och hoppar. Hon hoppar minut efter minut. Timme efter timme och när det börjar bli kväll så går Thea ner från vinden och då blir hon mött av en förskräcklig tomtemor. ”Var har du varit!? Vi har redan ätit mat och vi har sökt efter dig överallt!) Skriker tomtemor medan hon kramar Thea så hårt hon kan. ”Men jag var ju bara på vinden och hopade! Jag fick ju inte hoppa någon annanstans.” Svarar Thea medan hon tar emot tomtemors kram. Efter den dagen fick Thea hoppa överallt så länge tomtemor visste vars hon var. Tomtemor älskade sina nissar så mycket att hon inte kunde vara utan en ända.


Av Adelina - 13 december 2013 07:00

Trettonde december. Lucia


Den trettonde december går tomtemor upp tidigt för att städa för just idag ska självaste Lucia hälsa på. Hon går runt och dammar varje litet skrymsle i hela huset och just då står Lucia utanför dörren och väntar. Lucia bankar på dörren och den lilla nissen Nils öppnar och han blir förskräckt. Nils har nämligen aldrig träffat Lucia bara hört sagor och dom sagorna om en tjej med blont, långt hår är verkligen inte sanna. För utanför står en tjej med svart kort hår i en tupp kam, piercingar i hela ansiktet, tatueringar hela nacken och en stor läderjacka. Bakom henne står också en stor motorcykel. Medan Nils står och gapar kommer tomtemor. ”Hej! Vad stor du har blivit” säger tomtemor. ”Tack! Vad kul det är att vara här!” säger Lucia. Lucia och tomtemor pratar vidare och går in mot köket. Nils stannar kvar i dörren och stirrar när lucia går iväg. Efter ett tag går Nils in i köket. Lucia märkte hur Nils tittade på henne så när Nils kom in i köket berättade Lucia varför hon bytt stil. För Lucia ville inte att alla skulle se henne som en söt tjej utan för det hon var. ”Man ska inte döma hunden efter håret” Sa Lucia sedan satt Nils och pratade med Lucia hela kvällen.


Av Adelina - 12 december 2013 07:05

Tolfte december. Tipp, Tapp och Trull


Den tolfte december vaknar Tipp med sådan lust att måla. Han skyndar sig att klä på sig och springer sedan till Tapps rum och väcker Tapp. Tapp tycker det är en jätte bra ide. Dom går till värkstan och där sitter tomten och jobbar. Tipp och Tapp sätter sig vid målarbordet och börjar måla. Dom sitter i 2 timmar eller 5 minuter hursomhelst så kommer Trull efter ett tag. Trull sätter sig bredvid Tipp och tar ett papper och börjar måla. Efter ett tag slänger Trull papperet och skriker ”Jag kan inte måla!” Tipp och Tapp blir förvånade och säger ”Men det kan du väl visst?” Trull skakar på huvudet men gör det så häftigt att han råkar stöta i färgburken. Färgen flyger i luften och landar mitt på Tipps näsa. På mindre än 1 sekund börjar världens största färgkrig. Dom tre nissarna kastar färger kors och tvärs. På bara en liten stund är alla 3 täckta av färg. Alla skrattar och Tipp säger ”Du kanske inte kan måla en bild men du kan i alla fall måla en nisse!”

Av Adelina - 11 december 2013 07:06

Elfte december. Renen Rulle


Det finns 9 renar i renstallet men bara 8 används för att dra släden. Den sista renen heter Rulle. Han är den minsta renen och just denna morgon ville Rulle väldigt gärna vara stor. Rulle står och äter medan dom andra renarna gör sig klara för en flygtur. Rulle har aldrig fått vara med och flyga för dom andra säger att han är för liten och skulle inte klara av att flyga. Renarna flyger iväg och Rulle sitter själv i stallet plötsligt kommer en liten nisse in och denna nisse heter Nissan. ”Hej Rulle, Hur mår du?” säger Nissan ”Dåligt” muttrar Rulle. ”Men varför det?” Undrar Nissan. ”Alla andra renar får flyga men inte jag. Du anar inte hur det känns.” Nissan nickar men säger sedan att hon förstår exakt. Hon säger att hon också tyckte att hon var för liten förut men tomtemor berättade att man ska vara nöjd för den du är för det spelar ingen roll om du är stor eller liten, du kommer alltid vilja vara någon annan. Du måste respektera den du är. Sedan den dagen bestämde sig Rulle att han nog kunde vänta med att flyga, Han var ju fortfarande liten.


Av Adelina - 10 december 2013 06:54

Tionde december. Julia och Juli.


När Juli vaknar den tionde december har hon ingen lust att göra något så hon ligger kvar i sängen. Men när Juli nu ligger i sängen och försöker sova så klampar en liten, sjungande nisse vid namn Julia. ”Nu är det jul igen nu är det jul igen!” Sjunger Julia medan hon hoppar runt i Julis rum.

”Tyst!” skriker Juli under täcket. Julia blir förvånad. Juli brukar ju alltid gilla julsånger tänker Julia. Julia bestämmer sig att inte bråka och gå ut ur Julis rum. Hon berättar för några nissar att Juli är ledsen och bara ligger i sängen. Då bestämmer sig Julia och nissarna att göra en kör och sjunga för Juli. Så dom tränar på alla möjliga julsånger och mot kvällen ställer dom sig utanför Julis rum. ”Jag ser det snöar, Jag ser det snöar det var väl roligt hurra!” Sjunger alla nissar i olika takter och toner. Juli känner sig fortfarande trött men inte ens hon kan låta bli att skratta för så galet låter det. Hon ställer sig upp och går och öppnar fönstret och där ute står alla nissar och sjunger. Juli känner sig glad och börjar sjunga med. För om en nisse är ledsen gör alla han eller henne glad!

Presentation


Välkommen in.

Fråga mig

6 besvarade frågor
Vad vill ni jag ska göra på bloggen?
 En berättelse
 Mer videor
 Mer bilder
 Dikter
 Följetong
 Dagbok
 Eget alternativ

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards